Actualiteit
Sint-Jan Berchmanscollege - Collegelaan 1 - 3600 Genk - tel 089 57 40 00 - info@sjbgenk.be

Excursie Xanten

Op vrijdag 20 april gingen we met de Latijnse klassen (2L, 2Gl, 2LS en 2LST) op excursie naar Xanten. In deze Duitse streek leefden vroeger Romeinen. Eerst bezochten we een museum, dat gebouwd is in de vorm van een tijdbalk die ging van het begin van het Romeinse rijk, tot het einde. Als je van de ene naar de andere periode wilde, liep je onder een soort poort door. Ook bezochten we authentieke thermen waar we uitleg kregen over de verschillende baden en het verwarmen van die baden. Daarna hebben we in verschillende groepjes een vragenbundel opgelost door de antwoorden te gaan zoeken in de verschillende restanten van Romeinse tempels, torens, grachten, poorten en een amfitheater.


We hebben allemaal veel geleerd in Xanten. En... ons enorm geamuseerd.

Evy en Joy

Recente artikels

Over Sint-Jan Berchmanscollege Genk

Het Sint-Jan Berchmanscollege staat synoniem voor kwaliteitsvol onderwijs en biedt een goed onderbouwde studiebegeleiding voor iedereen en studiebegeleiding op maat voor hoogbegaafde leerlingen en leerlingen met studieproblemen of leerstoornissen.

De uitstekende slaagcijfers van onze oud-leerlingen in het hoger onderwijs en het feit dat velen van hen een verantwoordelijke functie opnemen in onze maatschappij zijn het beste bewijs dat het pedagogisch project dat we op onze school trachten te realiseren zijn vruchten afwerpt.

Contact

Sint-Jan Berchmanscollege
Collegelaan 1
3600 Genk
tel 089 57 40 00
fax 089 57 40 01
info@sjbgenk.be

Website by Brainlane