Actualiteit
Sint-Jan Berchmanscollege - Collegelaan 1 - 3600 Genk - tel 089 57 40 00 - info@sjbgenk.be

Ondernemer in de klas

Vrijdag 9 maart 2018 is Wim Smet, algemeen directeur van BNP Paribas Fortis voor de provincie Limburg, ons (de leerlingen van 6H, 5BI en 6BI) wat meer uitleg komen geven over het toekennen van kredieten aan ondernemingen en particulieren.

Op drie vragen probeert de financiële instelling een antwoord te krijgen. WIE is de onderneming/persoon die een lening komt aanvragen? Hiervoor wordt er gekeken naar diploma’s en ervaring. Ook wordt er nagegaan of jouw naam of onderneming niet in de negatieve centrale staat.
Vervolgens wordt er nagegaan WAT deze onderneming/persoon komt vragen. Is het realistisch en legaal?
Tenslotte wordt nagegaan HOE deze onderneming/persoon het krediet kan terugbetalen. Hiervoor worden de cashflows en het financieel plan doorgenomen.

Een lening (voor een huis vb.) mag ook maar 80 % van de aankoopprijs bedragen en maximaal 1/3 van het nettoloon mag gebruikt worden om kredieten terug te betalen, vertelde meneer Smet ons.

Ik vond het een zeer leerrijke uiteenzetting. Meneer Smet zijn verteltempo was niet te snel en niet te traag en alles werd zeer duidelijk en gestructureerd verteld.

Robin Meykens

6BI

Recente artikels

Over Sint-Jan Berchmanscollege Genk

Het Sint-Jan Berchmanscollege staat synoniem voor kwaliteitsvol onderwijs en biedt een goed onderbouwde studiebegeleiding voor iedereen en studiebegeleiding op maat voor hoogbegaafde leerlingen en leerlingen met studieproblemen of leerstoornissen.

De uitstekende slaagcijfers van onze oud-leerlingen in het hoger onderwijs en het feit dat velen van hen een verantwoordelijke functie opnemen in onze maatschappij zijn het beste bewijs dat het pedagogisch project dat we op onze school trachten te realiseren zijn vruchten afwerpt.

Contact

Sint-Jan Berchmanscollege
Collegelaan 1
3600 Genk
tel 089 57 40 00
fax 089 57 40 01
info@sjbgenk.be

Website by Brainlane