Actualiteit
Sint-Jan Berchmanscollege - Collegelaan 1 - 3600 Genk - tel 089 57 40 00 - info@sjbgenk.be

Op vrijwilligersreis naar Marokko!

Al aan het denken aan de vakantie, de dagen waarop je lekker niks kan doen? Voor Lotte Mussen (5WW6B) en Sigrid Keupers (Leerkracht Latijn en Grieks op het College) zal de vakantie dit jaar iets anders verlopen, zij zullen namelijk op vrijwilligersreis gaan. Hier wilden we toch wat meer over weten en daarom zijn we naar deze vrijwilligers op zoek gegaan.

Kunnen jullie eens uitleggen waar jullie precies op reis zullen gaan?

Mevrouw Keupers:

Lotte en ik gaan dit jaar samen op vrijwilligersreis naar een dorpje genaamd Adar. Adar is een traditioneel dorpje aan de rand van het Atlasgebergte tussen Agadir en Taroudant.

Lotte:

Het is eigenlijk een heel basic dorpje in het zuiden van Marokko, hier zullen we twee weken van de vakantie doorbrengen. We gaan naar het dorpje van 29 juli tot 12 augustus, maar geïnteresseerden kunnen er ook nog altijd voor kiezen om in andere periodes te gaan.

Maar dan offer je toch eigenlijk een deeltje van je vakantie op voor deze reis?

Hoe zijn jullie hiermee in aanraking gekomen of waarom willen jullie dit zo graag doen?

Lotte:

Ja inderdaad, maar dat heb ik er wel voor over.

De coördinator van de 3de graad had in het begin van dit jaar een mail rondgestuurd met meer info over de reis en de organisatie ervan. Ik was eigenlijk direct geïnteresseerd en heb dan ook meer info gevraagd. Voor mij zal het nu ook de eerste keer zijn. Ik heb al enkele verhalen gehoord van mevrouw Keupers en ik denk wel dat het een mooie ervaring zal worden.

Mevrouw Keupers:

Voor mij is het nu de 3de keer dat ik mee ga met deze organisatie. Net zoals vorig jaar zal ik dit jaar een groep jongeren begeleiden. Afgelopen twee vrijwilligersreizen waren heel fijn, dus ik zou het zeker aanraden aan iedereen. Het is een unieke ervaring.

Welke organisatie zit hier achter?

Mevrouw Keupers:

De hele reis wordt eigenlijk georganiseerd door Bouworde, dat is een organisatie die verschillende vrijwilligerskampen doen in verschillende landen: Marokko, Roemenië, IJsland en Portugal. Ze organiseren ook verschillende soorten kampen, zoals ecologische kampen en sociale kampen.

Lotte:

Zoals mevrouw Keupers al zei wordt alles georganiseerd door Bouworde, voor meer informatie over deze reizen kan je altijd eens bij een van hun vestigingen in Leuven of Gent langsgaan. Ze hebben ook een website waar je heel veel info kunt terugvinden.


Website Bouworde: http://www.bouworde.be/

Dan nog een laatste vraag, we hebben op school al verschillende posters zien hangen dat er een ijsjesverkoop zal zijn om wat geld in te zamelen voor het schooltje, wanneer zal dat doorgaan?

Lotte:

We gaan inderdaad ijsjes op school verkopen, al het geld dat we hiermee krijgen gaat rechtstreeks naar het schooltje in Adar. We zullen op maandag 28 mei en dinsdag 29 mei te vinden zijn op de speelplaats van de school.


Mevrouw Keupers:

We zullen inderdaad tijdens de middag te vinden zijn op de speelplaats van de school, we zullen hier waterijsjes en cornetto ’s verkopen. Het geld gaat integraal naar het goede doel in Adar.

Prima, bedankt voor jullie tijd en dan willen we jullie alvast veel succes en vooral veel plezier wensen op deze reis.


Als er mensen zijn die zelf eens op deze soort reizen willen gaan, kunnen jullie – zoals gezegd door Lotte – altijd terecht op de website van bouworde (
http://www.bouworde.be/).

Door Muhammed Kurt, Liene Verwimp, Selina Boesveld en Mathijs Everts.

Leerlingen van 4WB.

Over Sint-Jan Berchmanscollege Genk

Het Sint-Jan Berchmanscollege staat synoniem voor kwaliteitsvol onderwijs en biedt een goed onderbouwde studiebegeleiding voor iedereen en studiebegeleiding op maat voor hoogbegaafde leerlingen en leerlingen met studieproblemen of leerstoornissen.

De uitstekende slaagcijfers van onze oud-leerlingen in het hoger onderwijs en het feit dat velen van hen een verantwoordelijke functie opnemen in onze maatschappij zijn het beste bewijs dat het pedagogisch project dat we op onze school trachten te realiseren zijn vruchten afwerpt.

Contact

Sint-Jan Berchmanscollege
Collegelaan 1
3600 Genk
tel 089 57 40 00
fax 089 57 40 01
info@sjbgenk.be

Website by Brainlane