Actualiteit
Sint-Jan Berchmanscollege - Collegelaan 1 - 3600 Genk - tel 089 57 40 00 - info@sjbgenk.be

Speeddating 5 kantoor

Omdat onze stagebegeleiders het belangrijk vinden dat wij (de leerlingen) beschikken over de juiste arbeidsattitudes tijdens de stage, hebben de begeleiders samen met 5 kantoor logistiek en 5 kantoor verkoop een evenement 'speeddating' georganiseerd.

Tijdens de speeddating hebben we samen met enkele stagementoren uit verschillende bedrijven over de juiste attitudes op de werkvloer moeten reflecteren. Dit kon gaan over stiptheid, motivatie, respect, assertiviteit, teamwork, communicatie, ziekteverzuim, omgaan met sociale media, gsm-gebruik, veiligheid, … Het was wel leuk, want je kon praten met iemand die al jaren ervaring heeft in hun job. Ze hebben ons ook wijze raad voor in de toekomst meegegeven.  Wat mij het meest is bijgebleven, is dat de regels op de werkvloer strikt nagevolgd moeten worden en niet te licht opgevat mogen worden, net zoals dat soms wel op school kan gebeuren :-).

Naast de speeddating was er ook een spreker Karel Hertogen (Jobcoach Genk) aanwezig. Hij heeft vooral zijn eigen ervaringen als werknemer gedeeld met ons. Daarna hebben we zelf over onze eigen ervaringen tijdens de stage mogen vertellen.

Hierna hebben we samen met mevrouw Meekers en meneer Langone geoefend over hoe wij zouden reageren op bepaalde situaties die zich zouden kunnen voordoen op het werk. Ze hebben ons ook duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om alle stappen te lezen vooraleer we beginnen met een werk, want het zou weleens kunnen misgaan.

Gioia Zaffuto 5KV

Recente artikels

Over Sint-Jan Berchmanscollege Genk

Het Sint-Jan Berchmanscollege staat synoniem voor kwaliteitsvol onderwijs en biedt een goed onderbouwde studiebegeleiding voor iedereen en studiebegeleiding op maat voor hoogbegaafde leerlingen en leerlingen met studieproblemen of leerstoornissen.

De uitstekende slaagcijfers van onze oud-leerlingen in het hoger onderwijs en het feit dat velen van hen een verantwoordelijke functie opnemen in onze maatschappij zijn het beste bewijs dat het pedagogisch project dat we op onze school trachten te realiseren zijn vruchten afwerpt.

Contact

Sint-Jan Berchmanscollege
Collegelaan 1
3600 Genk
tel 089 57 40 00
fax 089 57 40 01
info@sjbgenk.be

Website by Brainlane