Actualiteit
Sint-Jan Berchmanscollege - Collegelaan 1 - 3600 Genk - tel 089 57 40 00 - info@sjbgenk.be

Startvieringen

Startvieringen SJB-college.

Maandag 25 en dinsdag 26 september werden de jaarlijkse startvieringen gehouden voor alle graden van onze school. Voor de eerstejaars was dit uiteraard de eerste keer dat ze zo’n viering in de prachtige grote zaal van het college mochten ervaren. Het thema van dit jaar was ‘Je bent bemind, je bent geroepen.’ De leden van de BOEI (pastorale groep van de school) hadden een mooie powerpoint in mekaar gebokst die de leerlingen én collega’s best wisten te waarderen. Getuige hiervan een aantal bevindingen van onze leerlingen.

Louana (1AHA) vond het superleuk dat er muziekvideo’s getoond werden. Het schoolkoor ‘Shout’ vond ze ook heel goed. Haar klasgenootje Marika vond het verhaal van onze leerlinge Nilufar, die getuigde over haar vlucht uit Afghanistan naar België, dan weer heel indrukwekkend.

Dimitri, ook uit 1AHA, vond het fijn dat hij even geen les moest volgen. Het was een ontspannend moment, ging hij verder.

Ten slotte liet Feyza van dezelfde klas nog weten dat ze het heel moedig vond dat leerlingen van het eerste jaar kwamen lezen aan de micro.

Mouhriz uit 2MS5 was ook geraakt door het getuigenis van Nilufar. Zijn klasgenoot Zinedine was blij verrast dat onze school zo’n goed koor heeft, dat een schitterende versie bracht van het lied ‘Human’ van Rag’n’ bone man.

Wij vinden het als school erg belangrijk dat er ruimte vrijgemaakt wordt om even tot bezinning te komen, zeker in het begin van het schooljaar. We geloven er echt in dat ook via dit initiatief het groepsgevoel wordt versterkt. We streven er dan ook naar dat élke leerling én elk personeelslid zich goed mag voelen op onze school, wetende dat hij/zij aanvaard wordt om wie hij/zij als persoon is. Hier sloot het thema van de startvieringen dan ook mooi op aan…

Recente artikels

Over Sint-Jan Berchmanscollege Genk

Het Sint-Jan Berchmanscollege staat synoniem voor kwaliteitsvol onderwijs en biedt een goed onderbouwde studiebegeleiding voor iedereen en studiebegeleiding op maat voor hoogbegaafde leerlingen en leerlingen met studieproblemen of leerstoornissen.

De uitstekende slaagcijfers van onze oud-leerlingen in het hoger onderwijs en het feit dat velen van hen een verantwoordelijke functie opnemen in onze maatschappij zijn het beste bewijs dat het pedagogisch project dat we op onze school trachten te realiseren zijn vruchten afwerpt.

Contact

Sint-Jan Berchmanscollege
Collegelaan 1
3600 Genk
tel 089 57 40 00
fax 089 57 40 01
info@sjbgenk.be

Website by Brainlane