Actualiteit
Sint-Jan Berchmanscollege - Collegelaan 1 - 3600 Genk - tel 089 57 40 00 - info@sjbgenk.be

Uitstap Aken 23 maart

Vrijdag 23 maart gingen wij -de leerlingen van 6WW6A, 6WW6B en 6EW- in Aken cultuur op snuiven met meneer Kalfas en meneer Van De Sijpe. Hier volgt een kort verslag over een leerrijke en gezellige dag.

’s Morgens om half 9 stond de bus klaar om ons naar Aken te vervoeren. De slaapkoppen onder ons hadden dus nog drie kwartier de tijd voor een dutje. Na een vlotte rit kregen we de kans om de stad op eigen houtje te verkennen. In groepjes van drie wandelden we met een vragenlijst door Aken en kwamen we veel te weten over haar lange geschiedenis. Na verloop van tijd vonden we gemakkelijk onze weg in “de stad van Karel de Grote”. Zij die zich toch moeilijk konden oriënteren moesten slechts hun neus volgen: de geur van zwavel (rotte eieren dus) was sterk aanwezig bij ons verzamelpunt aan de Elisenbrunnen. Dit was één van de vele bronnen en fonteintjes die ter plaatse te bezichtigen waren.

Rond de middag kregen we wat vrije tijd om te eten en te shoppen. De meesten onder ons hebben die tijd gespendeerd in het gloednieuwe shoppingcenter Aquis Plaza waar aan keuze geen gebrek was.

Toen onze buikjes gevuld waren was het aan Van De Sijpe om zijn zegje te doen. Hij deelde zijn kennis over de Aachener Dom met ons en daarna hebben we het ook vanbinnen bewonderd. Iedereen was onder de indruk.

We sloten de dag af met een interactieve opdracht: we moesten echte Akenaren interviewen over hun studierichtingen, zegswijzen en dergelijke. Zo kwamen we wat meer te weten over de bevolking zelf en kregen we de kans om onze Duitse kwaliteiten te tonen.

De dag was een gevarieerde en leerrijke mix van Duits en geschiedenis en er hing een goede sfeer. Zeker voor herhaling vatbaar dus! Een dikke merci aan Kalfas en Van De Sijpe.

Recente artikels

Over Sint-Jan Berchmanscollege Genk

Het Sint-Jan Berchmanscollege staat synoniem voor kwaliteitsvol onderwijs en biedt een goed onderbouwde studiebegeleiding voor iedereen en studiebegeleiding op maat voor hoogbegaafde leerlingen en leerlingen met studieproblemen of leerstoornissen.

De uitstekende slaagcijfers van onze oud-leerlingen in het hoger onderwijs en het feit dat velen van hen een verantwoordelijke functie opnemen in onze maatschappij zijn het beste bewijs dat het pedagogisch project dat we op onze school trachten te realiseren zijn vruchten afwerpt.

Contact

Sint-Jan Berchmanscollege
Collegelaan 1
3600 Genk
tel 089 57 40 00
fax 089 57 40 01
info@sjbgenk.be

Website by Brainlane