Onze school
Sint-Jan Berchmanscollege - Collegelaan 1 - 3600 Genk - tel 089 57 40 00 - info@sjbgenk.be

Onze school

Welkom op de website van het Sint-Jan Berchmanscollege van Genk!

In onze school bieden we ASO-studierichtingen aan met Grieks, Latijn, economie, talen, sport, wetenschappen en wiskunde.

In de eerste graad zijn er de richtingen Handel, Latijn of Moderne Wetenschappen en het is mogelijk om zowel bij Latijn als Moderne Wetenschappen te kiezen voor de “optie sport” of "optie STEM". In de optie Sport krijg je de mogelijkheid  om een aantal extra trainingen te volgen van je favoriete sport (keuzemogelijkheden zijn: voetbal, volleybal, basketbal, dans of omnisport). In de optie STEM leer je probleemoplossend denken, vaardig en creatief onderzoeken en ontwerpen en samenwerken in teamverband.

In de tweede graad  hebben we naast onze ASO-studierichtingen ook een TSO-afdeling met Handel en Handel-talen in de tweede graad en Handel en Boekhouden-Informatica in de derde graad. Op BSO-niveau is er in het college de richting Kantoor. Daarnaast is er de afdeling Topsport-Voetbal, waar we talentvolle jonge voetballers de mogelijkheid bieden hun studiecarrière op ASO- of TSO-niveau te combineren met het drukke trainingsprogramma bij een topclub

Het Sint-Jan Berchmanscollege staat synoniem voor kwaliteitsvol onderwijs en biedt een goed onderbouwde studiebegeleiding voor iedereen en studiebegeleiding op maat voor hoogbegaafde leerlingen en leerlingen met studieproblemen of leerstoornissen. De uitstekende slaagcijfers van onze oud-leerlingen in het hoger onderwijs en het feit dat velen van hen een verantwoordelijke functie opnemen in onze maatschappij zijn het beste bewijs dat het pedagogisch project dat we op onze school trachten te realiseren zijn vruchten afwerpt. Tenslotte willen we er op wijzen dat het Sint-Jan Berchmanscollege samen met de Kunstschool, het Technisch Instituut Sint-Lodewijk en Regina Mundi deel uit maakt van de KASOG-scholengroep. Deze 4 middelbare scholen staan garant voor het breedste studieaanbod in Genk en omgeving. Wie in één van onze scholen binnenstapt, kan dus gerust zijn wat zijn of haar studiekeuzemogelijkheden betreft. Wie graag meer informatie wenst over het Sint-Jan Berchmanscollege kan de uitgebreide infobrochure over onze school hier downloaden

Met vriendelijke groeten

 Myriam Yzermans

 Algemeen directeur

Over Sint-Jan Berchmanscollege Genk

Het Sint-Jan Berchmanscollege staat synoniem voor kwaliteitsvol onderwijs en biedt een goed onderbouwde studiebegeleiding voor iedereen en studiebegeleiding op maat voor hoogbegaafde leerlingen en leerlingen met studieproblemen of leerstoornissen.

De uitstekende slaagcijfers van onze oud-leerlingen in het hoger onderwijs en het feit dat velen van hen een verantwoordelijke functie opnemen in onze maatschappij zijn het beste bewijs dat het pedagogisch project dat we op onze school trachten te realiseren zijn vruchten afwerpt.

Contact

Sint-Jan Berchmanscollege
Collegelaan 1
3600 Genk
tel 089 57 40 00
fax 089 57 40 01
info@sjbgenk.be

Website by Brainlane