Oud-leerling in de kijker
Sint-Jan Berchmanscollege - Collegelaan 1 - 3600 Genk - tel 089 57 40 00 - info@sjbgenk.be

Yannick en Lennert Haesevoets


De broers Haesevoets studeerden nog niet zo lang geleden af op het SJB college. Lennert (19 jaar) is dj en ken je o.a. van Genk On Stage en Laundry Day. Yannick (23 jaar) is journalist bij Kanaal Z en CEO van hun onlangs opgericht bedrijfje ‘Lennow Productions’. Redenen genoeg om deze sympathieke jongens aan het woord te laten.


Wat is jullie het meest bijgebleven uit jullie collegetijd?

Yannick: Ik heb eigenlijk alleen maar leuke herinneringen aan mijn tijd op SJB. Ik herinner me eerst en vooral de zeeklassen als eerstejaars. Een moment waar je eigenlijk nog niemand kent van je leeftijdsgenoten. Nu, ongeveer 10 jaar later, kent iedereen mekaar en heeft iedereen zijn eigen leven opgebouwd. Verder zal ook de X-mos me altijd bijblijven. Met mijn medestudenten van Topsport bedachten we een dansje, gekleed in uniformen van Sesamstraat. We hebben toen misschien wel een belangrijk cliché doorbroken naar de jongere generatie van voetballers, want natuurlijk zijn voetballers niet saai en kunnen wij heus ook wel een leuk dansje bedenken J.

Lennert: Vooral de leuke sfeer die er altijd wel was, de goede band met de leerkrachten en vooral de X-mos die toch wel onvergetelijk is voor iedere student die afstudeert.

Yannick, welke richting volgde je op het SJB?

Yannick: De eerste 2 jaar volgde ik Moderne Wetenschappen in een klas die toen bestond uit voetballers van het KRC Genk project (o.a. Dennis Praet). We gingen 2 keer per week 2 uur trainen in Genk en moesten deze uren dan op maandag en dinsdag inhalen met een 8ste uur. Vanaf het derde jaar volgde ik Topsport-Talen. Na mijn studie aan het SJB heb ik KRC Genk verlaten en ben ik verkast naar KV Mechelen, waar ik onmiddellijk ben gestart aan de studie Journalistiek. Ik droomde er altijd al van om deze studie te doen en door mijn voetbaltransfer naar Mechelen, kreeg ik de kans om aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen de studie te volgen. In mijn eerste jaar had ik een topsportstatuut omdat ik in dat jaar bij de A-kern zat en quasi nooit naar de les kon vanwege trainingen overdag. Ik deed toen een jaar lang zelfstudie en slaagde erin om af te studeren met hoogste onderscheiding.


Wat doe je nu in het dagelijks leven?

Door een zware rugblessure werd ik verplicht om mijn voetbaldroom op te bergen, waardoor ik mijn volledige aandacht vestigde op mijn studies. Ik realiseerde mijn droom om stage te doen bij Sporza, waar ik met Filip Joos en Frank Raes 2 mentors had die me geweldig konden begeleiden. Uiteindelijk werd het na mijn hogere studies niet Sporza, maar wel Kanaal Z. Ik ben sinds kort gepromoveerd tot ‘Manager’ van de afdelingen transport, logistiek en bouw. Die stap komt 5 jaar vroeger dan verwacht, maar ik ben uiteraard wel heel trots dat ik deze functie mag dragen als 23-jarige.


Samen met je broer heb je een bedrijfje opgericht. Wat is jouw functie binnen het bedrijf?

Sinds vorig jaar september zijn we officieel gestart met ons bedrijf Lennow Productions. Mijn broer Lennert draait onder de naam Lennow en aangezien Lennow Productions een vervolg is van onze evenementenbusiness vonden we het logisch om de naam verder door te trekken. Dj Lennow is meer dan een dj, we bieden aftermovies aan en maken de volledige marketing klaar voor events of bedrijven. Dit kan in de vorm van het bouwen van websites, affiches, leuke gadgets, social media campagnes, enzoverder. Mijn functie in het bedrijf is CEO. Intussen zijn we uitgegroeid tot een team van 4, waaronder mezelf, mijn broer en 2 vrienden. Saro (eveneens oud-leerling SJB) is specialist in het bouwen van websites en het uittekenen van social media campagnes. Terwijl Laurens de man is van het grafisch werk. Het idee achter ons bedrijf is dat Lennow Productions een event of een bedrijf lanceert, waarna dj Lennow de kers op de taart is met een spetterende fuif of afterparty.

Aangezien jullie samenwerken, ga ik ervan uit dat jullie een goede band hebben?

Yannick: Mijn broer en ik zijn 2 handen op één buik. Eigenlijk zijn we mekaars beste vrienden. We hebben dagelijks contact en regelmatig ga ik naar zijn kot in Leuven om samen iets te gaan eten of een pintje te drinken op café. Uiteraard proberen we ons broederschap en business gescheiden te houden. Maar het gebeurt wel vaker dat een zware werkdag wordt afgesloten met een gezellige drink! We hebben een eigen kantoor in de Kaai 16 in Hasselt, dus een etentje in Kaaiman (verdieping onder ons) is meestal niet ver weg.

Lennert: We hebben een goede band en vertrouwen mekaar volledig. Net daarom durven we eerlijke feedback te geven aan elkaar. We kunnen soms wel eens hard zijn, maar het helpt ons om telkens beter te worden en na het samenwerken is er altijd wel plaats voor wat ontspanning.


Jullie lijken heel erg op elkaar qua uiterlijk. Is dat ook zo qua karakter?

Yannick: Nee absoluut niet. We zijn 2 verschillende types. Lennert is vaak heel rustig en kent zelden stress. Hij is eigenlijk ‘mister realisme’. Terwijl ik wel vaker de lat hoger probeer te leggen. Maar deze mix is eigenlijk de perfecte combinatie. Soms remt hij me af, terwijl ik hem probeer te motiveren om weer iets nieuws te proberen. Onze ouders zeggen soms wel eens: ‘Oei oei, waar beginnen jullie nu weer aan’. Maar we hebben hen nog niet teleurgesteld en voorlopig gaan de zaken zeer goed.


Lennert, ik heb vernomen dat je bezig bent de productie van je eigen nummer. Kan je er wat meer over vertellen?

Ik ben me nu aan het focussen op het produceren van eigen nummers, omdat je op deze manier toch wel meer bekendheid kan krijgen. Het eerste nummer noemt ‘Free Bird’ en staat klaar om de wereld ingestuurd te worden. Het is een samenwerking met Alicia Guarraci en Chihab Khalifi, ook 2 oud-leerlingen van SJB. Jullie kunnen het lanceringsproces op de voet volgen. Nog voor eind november zal het nummer de wereld ingestuurd worden, mét een spectaculaire videoclip! Zeker volgen dus!


Yannick, wat is je mooiste werkervaring?

Voor Kanaal Z trok ik begin dit jaar naar China om een reportage te maken over een bedrijf dat de batterij van de toekomst aan het bouwen is. Daarnaast had ik ook al de eer om enkele ministers te interviewen zoals Ben Weyts, Karel De Gucht en Alexander de Croo. Voor Lennow hadden we ook 2 geweldige ervaringen. Enerzijds zaten we vorig jaar met Nieuwjaar op 4 verschillende locaties. Het werd een race tegen de klok, maar alles verliep perfect. Ook dit jaar wordt spannend, want Lennow Productions heeft de eer om de Champagne Party mee te helpen ondersteunen. Ook dj Lennow zal dit jaar draaien op de vernieuwde Champagne Party in Thor Central.

Wat mogen we nog van jullie verwachten in de toekomst?

Yannick: Ik ben momenteel gestart met dictielessen en presentatietechnieken. De bedoeling is om tegen februari 2018 mezelf klaar te maken om als presentator op tv te komen. Mijn ander doel is om Lennow verder te laten doorgroeien. De agenda begint behoorlijk vol te lopen, maar we hopen nu om enkele leuke festivals te mogen toevoegen aan onze agenda. Tomorrowland, Laundry Day, Summerfestival, Extrema Outdoor,… : We staan te wachten op jullie telefoontje! J

Lennert: We zijn voortdurend bezig met vernieuwingen en dus ook met nieuwe projecten op poten te zetten. Zo ga ik in de toekomst optredens geven met een zanger/zangeres die ook nog eens ondersteund zal worden door live instrumenten. Onze nummers liggen in de stijl van Martin Garrix, maar dan veel beter natuurlijk… J Verder hoop ik nog op veel eigen nummers die hopelijk opgepikt zullen worden en ten slotte zal je me altijd achter de draaitafels blijven zien. Dezer dagen ben ik bijna wekelijks volgeboekt, wat dus bewijst dat mensen wel graag losgaan op de beats van Lennow!

Leuk weetje: We hebben zopas onze nieuwe website gelanceerd. Jullie kunnen ons allemaal volgen via www.lennow.be of via de Facebookpagina van Lennow.


Heel erg bedankt voor het interview! Veel succes nog met Lennow Productions!

Yannick en Lennert Haesevoets
Yannick en Lennert Haesevoets
Yannick en Lennert Haesevoets

  Over Sint-Jan Berchmanscollege Genk

  Het Sint-Jan Berchmanscollege staat synoniem voor kwaliteitsvol onderwijs en biedt een goed onderbouwde studiebegeleiding voor iedereen en studiebegeleiding op maat voor hoogbegaafde leerlingen en leerlingen met studieproblemen of leerstoornissen.

  De uitstekende slaagcijfers van onze oud-leerlingen in het hoger onderwijs en het feit dat velen van hen een verantwoordelijke functie opnemen in onze maatschappij zijn het beste bewijs dat het pedagogisch project dat we op onze school trachten te realiseren zijn vruchten afwerpt.

  Contact

  Sint-Jan Berchmanscollege
  Collegelaan 1
  3600 Genk
  tel 089 57 40 00
  fax 089 57 40 01
  info@sjbgenk.be

  Website by Brainlane